tirsdag 9. desember 2008

Testbenken #02.1

Dette er del en av testbenken #02. Det er usikkert hvor mange deler det blir, avhengig av hvor fort jeg klarer å løse de tekniske utfordringene knyttet til programvaren som skal testes.

I tillegg til mer unyttige musikkprogram som:
fiolin


og

mini-piano


er det en del funksjonelle også. Det finnes flere OSC (Open sound Controll) programvare. Alt fra gratisprogrammer som iTM midilab, Mrmr (uttales murmur), til mer kostbare programmer.

Programmet jeg skal teste her er TouchOSC som kommer med 5 layouter:
- Beatmachine
- Keys
- Mix 16
- Mix2
- Simple

(Bildet viser mix 16)


Installasjon

Installasjonen av TouchOSC på iphone enkelt. Trykk på "installer" i appstor, og programmet laster seg ned selv. Men uten kunnskap om hvordan OSC fungerer startet problemene:

Tanken min var å bruke OSC som kontroller for kanaleffektene og loopfunksjonene i Traktor.
I midi-setupen i Traktor finner jeg TouchOSC som midi-enhet. Jeg prøver så å sette den ene faderen som x-fader via Learn-funksjonen. Ingenting skjer. Da er det kjekt å ha google.

Googlesøk 1
Etter et kjapt søk på TouchOSC og Traktor i google får jeg opp en rekke treff. Blant annet denne videoen som gjorde at jeg kjøpte programmvaren:



På Native Instrumentsforumet finner jeg flere som har samme problemet. OsCulator er tydeligvis løsningen på problemet. Så jeg laster ned OsCulator, uten å ha peiling på hva programmet gjør.

Googlesøk 2
OsCulator var tydeligvis ikke det jeg helt var ute etter. Men det jeg har lært så langt er at OSC programvare og midi-ikke uten videre er kompatibelt. Så jeg gjør et søk til og får opp denne videoen med linker:


Så det må tydeligvis flere programmer til, Max/Msp er svaret denne gangen. Jeg går inn på linken som er referert til i beskrivelsen i videoen.

Der får jeg beskjed om at jeg også trenger Cnmat. Laster så ned det. Og følger videre instruksjonen i denne videoen som ligger på Xlr8r.com.

Nå skulle man tro at alt skulle fungere, men nei da. Jeg får opp rett midi-kontroller i midi-setupen i Traktor. Men den vil ikke koble seg til.

Touch OSC koster 17.- kroner på appstore. Og de 17.- kronene skal jeg ha utbytte for, derfor gir jeg ikke opp. Jeg skal få programmet til å fungere, så fortsettelse følger.

PS: For de som ønsker å bruke litt mer enn 17.- kroner på en OSC hardware controller, så finnes lemur.

PPS: Om noen har løsning på problemet, send den til trondheimelektroverksted@gmail.com

mandag 8. desember 2008

TEV 2 - Breaking news

Trondheim Elektroverksted kommer til å presentere en verdenspremiere under TEV 2!
Vi kommer til å vise den siste videoen til BC (tidligere Bitch Cassidy) i løpet av kvelden. Kanskje flere ganger til og med.

Hvis du ikke kjenner til BC, så bør du sporenstriks oppdatere deg på musikkfronten.

Sjekk de ut på myspace!

Se BC live fra Betong 01.11.08 her:

torsdag 4. desember 2008

TEV 2




Ikke før TEV 1 har forlatt kroppene våre (men ikke sinnet), braker det løs med TEV 2.
Som sist presenterer vi 3 artister vi vet du kommer til å sette stor pris på.

Line-upen for TEV 2 er som følgende:

Impakt
Lite ante vi da vi startet TEV om at det fantes god gammel techno i Trondheim (Og nei da tenker vi ikke på den typen som spilles neders i Nordre fra ymse bilstereoer), så vi tror du kommer til å få deg en aldri så liten overraskelse 12. desember kl 22.00.

Captain Credible
Captain Credible er vel den eneste artisten som har klart å få igang dansegulv på uteserveringen til Brukbar en torsdags ettermiddag. Kapteinen klarte å lokke fram smilet til hardbarka mcgutter da han satte i gang med settet sitt tidligere i år. Vi tror han både får fram smilet og dansefoten din.

Ost & Kjex
Ost & Kjex tar turen opp til trønderhovedstaden for å gi deg dansbar discohouse/techno. "Federgewicht" ble kåret til "tune of the month" i november, så det er ikke småtteri vi presenterer i kjelleren på Arbeiderforeningen. Det er bare å løpe i baren for å kjøpe rødvin.

Innimellom konseterene sørger elektronsike plate kåssører for å holde musikken i gang.

Testbenken #01

Trondheim Elektroverksted er glade i dingser og duppeditter, derfor kommer vi til å kjøre både maskiner og programmer gjennom testbenken vår framover.

Først ute er lavbudsjettkontrolleren Behringer BCD3000.



Behringer 3000 er kanskje den billigste og letteste inngangsporten til controllerism, eller digitalt dj-utstyr.

I pakken
I pakken til BCD3000 får du det du trenger for å starte med miksing. Forutsatt at du har en datamaskin fra før. I tillegg til selve kontrollenheten, og det du trenger av kabler, får du med Traktor LE (en light versjon av Traktor). Det følger også med to sequencerprogram, men de er ikke testet her.

Kontrollenheten
Behringer BCD3000 er billig, og det forstår du med en gang når du tar ut kontrolleren av esken. Her er det plastikk, plastikk og atter plastikk. Selv om man kan frykte for at fadere og knotter kommer til å falle av, så er den faktisk overraskende slitesterk til tross for all plastikken. Etter utallige timer med herjing både på soverommet og ute på jobb, så henger den sammen enda.



På kontrolleren finner du de knappene du trenger; x-fader, play, cue, fadere, eq med kill, loop-kontroll, monitor-cue på hver kanal osv. I tillegg er det egen kontroll for mastereffekter. Alt dette funker bra, og det lar seg omprogrammere (det kommer vi tilbake til). Det finnes også en scratch-funksjon. Rattet funkerer bra som jog-wheel, men som scratch-funksjon er det totalt ubrukelig.



I tillegg til å fungere som en midi-kontroller, så er det også to innganger for eksterne plate-/cdspillere på baksiden. Dette gjør at man kan bruke BCD3000 som en vanlig dj-mikser.
Det er også en egen mic-inngang med eq og levelkontroll.
I front er det headset-utgang, med en ok plassering.



Programmvaren
Traktor LE er en nedstripper versjon av Traktor DJ Studio, med kun de viktigste funksjonene. Programmet funker derfor helt greit til å mikse mellom to låter, men utover det så når det sine begrensninger. Det anbefales derfor å oppgradere til Traktor 3.
Nar man oppgraderer til Traktor 3 merker man at man mangler noen funksjoner på kontrolleren. (Man klarer uansett ikke å kontrollere alle funksjonene i Traktor med en vanlig midikontroller). Derfor er det en fordel å omprogrammere knappene på kontrolleren. Jeg har for eksempel omprogrammert scratch-knappen til av/på kanaleffekter på kanal A og B. Pitchbend knappene på hver kanal har jeg omprogrammert til +/- loop-lengde. Master fx-knapp 2 og 3 er blitt til effektvalg for kanal A og B.



Konklusjon
Til en prislapp på rett over 2000.- kroner kan man ikke forvente all verden av en midi-kontroller med innebygd lydkort. (Til sammenlikning koster Native Instruments Audio 8 lydkort alene over 4000.-) Men kontrolleren har til gode å skuffe meg, den fungerer godt til sitt bruk.

+ Billig i innkjøp
+ Enkelt oppsett på knapper og fadere
+ Enkel installasjon på mac (noen mindre bugs på pc)

- Plastikk, plastikk og atter plastikk
- Litt upresise fadere og knapper
- Ikke all verdens til lydkort
- Litt for få tilkoblingsmuligheter

PS: Selv om Behringer mangler "show-off"-faktoren til Vestax, Allen & Heath, så bruker faktisk Daft Punk Behringer live.

mandag 1. desember 2008

TEV mailingliste


Har du lyst til å ha nyheter om kommende konserter, plateanbefalinger eller annet snacks rett i den elektroniske postkassa di? Send en mail til trondheimelektroverksted@gmail.com og merk den med "TEV-mail", så ordner vi resten.

TEV 1 - Rapport

Tre band, tre dj´s og nesten 400 personer innom bygget kan ikke bli noe annet enn topp stemning. Og det ble det også!

Amish 82 beviste at trøndere kan mer enn å synge allsang, vi kan faktisk elektro også.


Liksomlysmann og Howiebox later som de gjør noe.


Mordi sjekker synet med ravebriller på.


Cuckoo tester raveringen (legg merke til fredagens beste bart til høyre).


Binäpilot tok dansegulvet opp til taket på slutten av kvelden.


Husk: TEV 2 kommer 12. desember! Impakt, Captain Credible og Ost & Kjex spiller opp til diskodans.